Lidy Tuil helpt je wijnsmaak ontdekken

Wijn bij eten: ontdek je smaak

Ontdek welke wijn je lekker vindt, bij welk gerecht. Ik hou ervan om gasten te begeleiden bij het ontdekken van hun smaak. Voor zowel beginnende wijndrinkers en voor kenners is een proefavond leerzaam en leuk, omdat je het samen beleeft. Jouw smaak leren herkennen en omschrijven en delen met anderen is een bijzondere ervaring. 

Nieuwe combinaties

Ik heb een voorliefde voor nieuwe uitdagingen in wijn en eten. Zo kan ik jou smaken laten proberen en combinaties uittesten. Er zijn zoveel lekkere ingrediënten en ik hou erg van koken. Er is altijd genoeg inspiratie zodat geen avond hetzelfde is, bij elke workshop zijn er nieuwe gerechten. Ik vind het heerlijk als ik daar een wijn bij kan adviseren, waardoor de smaken versterkt worden. Ik vind wijn oneindig interessant. De poeha bij wijn hoort er een beetje bij. Ik sta zelf nuchter in het leven, leuke woordspeling he? Ik bedoel dat ik het fantastisch vind dat ik proefavonden mag geven en workshops. Dat ik door combinaties van wijn en begeleidende gerechtjes te verzinnen, maken en serveren, mensen met hun eigen smaak bezig zie. Het gaat er voor mij om hoe ik de gasten kan helpen bij het ontdekken wat ze lekker vinden, en dat het een leuke avond is. 

Met de paplepel…, bij wijze van spreke dan hè?

Ik ben opgegroeid tussen gasten, mijn ouders hadden een hotel. Ik heb in het hotel van mijn ouders gewerkt. Na de Hotelschool heb ik gewerkt als gastvrouw en als kok. Ik ben al mijn hele leven met smaak bezig en ik vind wijn en eten erg interessant. Wie wijn zegt op Terschelling, denkt aan mij. Ik geef naast de wijn- en spijs avonden ook advies over de samenstelling van wijnkaarten en trainingen aan groepen. Maatwerk in wijn voor iedereen.